domingo, 7 de octubre de 2012

Festival de Sitges 2012. La ruta - Diumenge 7

Maniac ens va portar l'Elijah Wood a Sitges

Dia fort al festival. Potser el moment més important de l’any. Avui toca Lo imposible. Que es pari el món. Ni el partit de futbol (avui hi ha clàssic!) pot evitar que Sitges s’enfonsi amb la nova proposta de J.A. Bayona. Voleu saber la millor part? Només és una de les tres grans, GRANS pel·lícules que veurem avui…


Recorregut recomanat

Ens ho prenem amb calma. Si ens esteu llegint de bon matí, torneu al llit i no sortiu fins les 12:45. Atenció: a l’Auditori passen una versió restaurada d’E.T. El extraterrestre. Ha de ser espectacular tornar-la a veure en aquestes condicions. Quan s’acabi, sortiu de la sala i torneu a entrar. Recordeu una nena anomenada Coraline, que patia mil històries amb fantasmes pel mig? Doncs el mateix equip, Laika, presenta ara El alucinante mundo de Norman. Animació via stop-motion, nou conte entre infantil i terrorífic, i la total garantia que serà una gran peli. La fan a les 15:45. I dues hores després, la cinta de gènere definitiva. A les 17:45 es podrà veure The Cabin in the Woods, delirant re-invenció del mite de la cabanya maleïda, escrita per tot un Joss Whedon i protagonitzada per Chris Hemsworth i Richard Jenkins entre d’altres. Aparentment és una de por clàssica. A l'hora de la veritat, es tracta d’una de les sorpreses més inesperades, un deliri per a amants del gènere, absolutament imprescindible. La nostra favorita, amb molta diferència.

I una vegada més, sortiu i entreu de l’Auditori, que a les 20:00 en fan una familiar, a mig camí entre el sci-fi i l’indie: Robot & Frank compta amb actors de primer ordre (Frank Langella, Liv Tyler…) per narrar una història sobre un home vell que reb un robot per a ajudar-lo a casa. Al principi no es porten gaire bé, però quan descobreixen una passió en comú, comencen a apropar-se… llàstima que el seu hobby sigui el robatori.

Imaginem que d’aquesta se sortirà alegre. Ànim perfecte per a fer l'última entrada del dia a l’Auditori: ara sí que sí, toca veure Lo imposible por todo lo alto, amb el Bayona i un dels actors presentant la que aspira a ser l’èxit més gran del cinema castellà. Ja ho sabeu: això va sobre el tsunami de Tailàndia… tocarà treure el mocador.

Recorregut alternatiu

Si no us motiva la programació de l’Auditori, podeu llevar-vos ben d’hora per anar, a les 08:45, al Retiro a veure Citadel, producció independent d’un noi que viu sol i sembla que algú l’estigui assetjant, fet que el fa tornar boig progressivament. A nosaltres no ens va agradar gaire, però hi ha molta gent entusiasmada amb ella. Feu un cafè amb calma, i torneu al mateix cine a fer costat la pel·lícula més maltractada de l’any. Pinta molt bé, la producció animada espanyola O apóstolo, però fer-la coincidir amb Norman és un crim. A continuació, sempre al Retiro, fan Ace Attorney (16:30), que és l’adaptació d’un videojoc segons Takashi Miike. Cal dir alguna cosa del geni de 13 asesinos? Si seguiu sense voler passar per l’Auditori, podeu acabar el dia aquí, i veure el futbol.

Te les vas perdre?

Si et vas perdre Iron Sky, Maniac (recordem: l’Elijah Wood volta pel festival) o Aftershock, les pots recuperar al Retiro, a les 12:45, 21:30 i 23:15 respectivament. A la 01:00 fan, al mateix cine, una marató amb Excision, però es tan dolenta, que us la podeu estalviar… Prometem no fiar-nos mai més del de la cúpula de Sitges.

I nosaltres què veurem

A nosaltres ens trobareu a l’Auditori ben d’hora, veient Robot & Frank i Lo imposible des de los 08:30 del matí. Si ens queden forces, veurem l’aliè més entranyable de Spielberg, si no, fem pausa i tornem per veure (enèsima vegada) The Cabin in the Woods.

No hay comentarios:

Publicar un comentario