lunes, 8 de octubre de 2012

Festival de Sitges 2012. La ruta - Dilluns 8

Bayona i Holland, presentant Lo imposible

Toca fer un mínim de recorregut crític, que ahir el dia va presentar alguns dels propers pelotazos cinematogràfics. Lo imposible va ser la gran protagonista, i en general va caure d’allò més bé. Busca emocionar i emociona, mitjançant una qualitat tècnica insuperable, i un Bayona que sap perfectament el que fa. Problema: li falla un guió massa senzill, abusiu amb els clichès i amb pocs moments realment potents a escala emocional. Per la seva banda, El alucinante mundo de Norman va confirmar el que crèiem: és una de les grans d’animació de l’any, combinació ideal de cinema infantil, d’aventures, de por, i de referents que només els no-tan-menuts sabran reconèixer. I la tercera gran, aquella relació entre Frank i el robot… doncs… bé, correcta, però absolutament prescindible. Ara sí, seguim amb la programació d’avui, que el ritme no baixa.

Recorregut recomanat

Si aneu com desesperats buscant una peli de por perquè al cap i a la fi Sitges és un festival de por, us haureu de llevar ben d’hora per provar sort amb The Pact (09:15 al Retiro). Es tracta d’una producció molt petitona, que de vegades acusa precisament aquesta absència de millors mitjans, però que tracta d’una història de fantasmes i té algun moment que realment pot posar els pèls de punta. En altres circumstàncies no li faríem gaire cas, però tal com està el festival en l'àmbit de terror, l’haurem de marcar com a destacada del gènere.

Aneu xino-xano cap a l’Auditori, pareu a menjar abans, busqueu famosos… teniu temps fins les 14:30, que és quan comença una proposta atípica: Safety Not Guaranteed és una comèdia 100%, millor, 1000% indie (protagonitzen Mark Duplass i Aubrey Plaza!)… però va de màquines que viatgen en el temps. Emotiva i positiva, d’aquelles que el que volen (i aconsegueixen) posar un somriure a la cara de l’espectador. Feu una pausa, salteu Headshot, que està bé però a les 16:30 és de suïcidi col·lectiu, i entreu a les 18:45 (sense moure-us de l’Auditori) a Animals, proposta catalana rodada a la UAB, protagonitzada pel Martin Freeman i dirigida per Marçal Forés. Animals pot agradar i irritar a parts iguals, però el que està clar és que es tracta d’una de les més arriscades i personals de l’any.

Atenció, plat fort: a les 21:00, tal com sortiu torneu a entrar que fan Sightseers, una comèdia esbojarrada de dos turistes britànics que, com que s’avorreixen, van matant a qui és troben pel camí. Genial. I més genialitats (o no). En acabar aquesta comença (23:00) The Lords of Salem, l’última producció de Rob Zombie, de la que diuen que és una barreja entre David Lynch, Roman Polanski, i un videoclip de rock… amb bruixes i malediccions de tota mena. S’hi haurà de provar, no?

Recorregut alternatiu

Després de The Pact, en comptes de fer una pausa podeu apropar-vos al Prado. A les 12:00 es projecta Camille Redouble, una comèdia francesa amb universos alternatius que va rebre una molt bona collida a Cannes. No sabem si arribareu a l’Auditori, per tant, quedeu-vos al mateix cine, el Prado, per tornar a veure Memento recordant, així, la millor versió de Christopher Nolan. Després, si correu podeu arribar a Headshot (Auditori, 16:30), que tot i des-recomanar-la abans, no deixa de ser un thriller prou interessant, molt sobri i tirant a violent, sobre un home amb una bala al cap que li fa veure el món al revés. Curiosa. Enganxeu-vos sí o sí a Sigthseers després.

Te les vas perdre?

Una de les millors opcions d’aquesta edició: entreu al Retiro a les 21:00 per veure al cine més mític del festival The Cabin in the Woods. Ni ens atrevim a pensar en la reacció del públic, pot ser una festa de les grosses, que pot continuar, al mateix cinema, amb Citadel (A les 23:00).

I nosaltres què veurem

Nosaltres veurem The Lords of Salem a les 10:15 del matí a l’Auditori, I a partir d’aquí farem dia complet sense moure’ns del cine. Si ens voleu portar un refresquillu, o un ibuprofeno, sereu benvinguts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario