jueves, 11 de octubre de 2012

Festival de Sitges 2012. La ruta – Dijous 11

Nicolás López i Eli Roth, de guasa a la presentació d'Aftershock

Quina decepció, ahir, veure Frankenweenie en castellà. Un festival internacional, una estrena de primer ordre… i per qüestions que se’ns escapen, tots els crítics internacionals van haver de sortir de la sala. Una llàstima. Per sort, la peli sí va recuperar el millor Tim Burton, últimament perdut entre molta mediocritat Disney. I entre ella, la grandiosa flipada que va suposar Wrong, i les incomoditats que va provocar l’Antiviral de Cronenberg Jr., vam sortir prou contents de l’Auditori. Oh, i el nostre adorat Resnais què tal? Doncs genial, com sempre… A veure si amb una mica de sort acaben estrenant la seva peli, Vous n’avez encoré rien vu de manera comercial…

Recorregut recomanat

Seguim analitzant les propostes del programa. Avui, per exemple, comenceu a les 11:00 a l’Auditori amb una estrena de primera: Sinister no només és una de por, és que a més compta amb director i actors de primera: Scott Derrickson, responsable de la molt interessant El exorcismo de Emily Rose (i de la molt decebedora Ultimátum a la Tierra) torna al gènere amb una de fantasmes pura, protagonitzada per Ethan Hawke. Promet tensió i sustos a nivells del remake de The Ring. Quedeu-vos tot seguit a l’Auditori. A les 13:15 fan una d’animació, Wolf Children, del responsable de Summer Wars. Història d’una família d’homes llop, tota tendresa i emoció de la mà d’un clar aspirant a Miyazaki.

A les 15:30, també a l’Auditori, el Simon Pegg protagonitza una comèdia de por anomenada A Fantastic Fear of Everything. Que el protagonista de Zombies Party torni a riure’s del gènere sempre és d’agrair, i segur que molts de vosaltres sortiu encantats del cine. Però us avisem: nosaltres ens vam quedar molt freds amb ella. Ja ens direu a la sortida. De fet, teniu temps: fins a les 22:15 no comença Invasor, peli d’acció espanyola dirigida per Daniel Calparsoro, produïda per l’equip de Celda 211 i protagonitzada per Alberto Ammann, Inma Cuesta, Antonio de la Torre i Karra Elejalde. Gala inclosa.

No sabem com tindreu el cos, però si us queden forces, torneu a entrar a l’Auditori. A la 01:00 fan una marató anomenada Japan Madness que comença amb Dead Sushi, continua amb l’última entrega de The Ring (es diu Sadako 3D) i acaba amb Gyo, una d’anime amb peixos que caminen (i maten) que no és cap obra mestra, però no deixa de ser un divertiment molt gore i molt curtet.

Recorregut alternatiu

El recorregut alternatiu que us podem proposar passa per plantificar-vos a les 09:00 del matí al Prado, a on posen Pietà, de Kim Ki-duk. El problema és que ni pinta a peli de Sitges, ni creiem que sigui una bona idea projectar-la tan d’hora. Ho deixem a les vostres mans. A nosaltres la pel·lícula ens va agradar, però queda ben lluny de les grans de la filmografia del director. Avisats quedeu.

Te les vas perdre?

Avui a les 20:00, a l’Auditori, tornen a posar The Tall Man, la normaleta proposta nord-americana de Pascal Laugier. Abans, a les 19:45 al Retiro, segona i última projecció de Berberian Sound Studio, pel·lícula molt estranya, hermètica, i potser excessiva en els seus darrers vint minuts, però alhora arriscada, intensa i sorprenent. A nosaltres ens va encantar, considerem que és una carta d’amor a un determinat tipus de cinema, molt personal i diferent de qualsevol altra proposta de la present edició. Ens va deixar molt descol·locats i això, per als membres del Fluzo, és gloria.

I nosaltres què veurem

Si ens voleu veure a primera hora del matí, ens trobareu al Retiro. A les 08:45 posen un giallo pur, com els d’abans, a càrrec de Federico Zampaglione. Després, seguirem la ruta que us proposàvem...

No hay comentarios:

Publicar un comentario