martes, 9 de octubre de 2012

Festival de Sitges 2012. La ruta - Dimarts 9

Les actrius de The Lords of Salem, ahir

Ahir gairebé ens traiem els ulls els uns als altres: alguns membres del Fluzo van quedar més que satisfets amb The Lords of Salem, però d’altres la van odiar. I el mateix ens va passar amb Animals. Què en penseu d’elles? Mentre ens ho aneu dient, això continua. Sightseers va ser d’aquelles que podrien ser recordades? Segurament, però al ritme del festival és impossible. Sisè dia de festival, i nova quantitat infinita de pelis. A veure com ens ho muntem…

Recorregut recomanat

Comenceu ben d’hora i amb una proposta que segurament us cabregi més que res: a les 09:15, al Prado, fan Sound of My Voice, segon any consecutiu amb la Brit Marling al festival (bé, ella no vindrà, però sí les seves pelis), ara reconvertida en líder d’una banda de fanàtics religiosos. A nosaltres ens va deixar molt mal cos, i per tant, la recomanem amb ganes. Però és molt seva, hermètica i, si no vols formar part del joc, insofrible. Avisats quedeu, accepteu el repte? Preneu-vos la resta del dia lliure fins a les 16:45. A aquella hora, a l’Auditori, fan Berberian Sound Studio, la història d’un creador d’efectes de so de les pelis de por de fa un parell de dècades, protagonitzada per Toby Jones. Se’n diuen meravelles.

Quede-us a veure Chained (18:45, també a l’Auditori), que és la nova de la Jennifer Lynch i que tot i ser molt més decebedora del que ens imaginàvem, continua sent estimulant pels amants del gènere: això va de gent segrestada i torturada, i es presenta amb un estil cru, violent i claustrofòbic… Sortiu i entreu, que a les 21:00 posen Cosmopolis, de David Cronenberg. La pel·lícula, adaptació de l’obra homònima de Don DeLillo, va d’un noi molt ric (Robert Pattinson) que es puja a una limusina. Fin. Segurament us enfadeu amb nosaltres, però ens va encantar quan la vam veure, i no descartem repetir tot i el seu ritme infinitament lent. Cronenberg rere la càmera, per cert, meravellós com sempre.

Superat el cop, una més. Dario Argento torna en cos i ànima, i amb peli, al festival. Presenta Drácula 3D a les 23:15, producció amb col·laboració espanyola (Enrque Cerezo també hi serà al festival) que té una pinta xunguíssima. Tant, que ens morim de ganes de veure-la.

Recorregut alternatiu

Podeu començar de bon matí amb Chained i Cosmopolis (08:15 i 10:15 a l’Auditori, respectivament), i enllaçar amb The Wall, proposta alemanya sobre una dona que de cop i volta es veu tota sola atrapada en una caseta a la muntanya, rodejada, sembla, per una cúpula transparent. És molt contemplativa, plena de silencis i de plans molt llargs, però alhora arriscada i francament ben feta, convidant de pas a pensar una mica. Després canvieu d’aires, aneu al Prado per veure (14:30) Acción mutante, mítica peli de l’Álex de la Iglesia, per tornar l’Auditori fins que el cos aguanti: veien Berberian Sound Studio sí o sí, aneu a sopar, i torneu pel Dario Argento, no li feu un malfet al mestre del giallo….

Te les vas perdre?

Al Retiro, a les 09:00, tornen a posar Headshot, i just després, a les 11:15, la controvertida obra de Forés, Animals. Al acabar no cal sortir del cine. Comença Safety Not Guaranteed a les 13:00. Més tard podeu recuperar The Lords of Salem (21:15) i The Pact (23:15). En canvi, al Prado reposen Camille Redouble a les 20:30.

I nosaltres què veurem

A nosaltres ens trobareu, a partir de les 14:45, a l’Auditori, a veure què tal Juego de niños, per seguir amb Berberian… i Drácula 3D, evidentment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario