jueves, 9 de febrero de 2012

El Condensador de Fluzo 1×18 – Depict

Ja ho hem vist tot. Els responsables de màrqueting d'una coneguda marca de cervesa (que no anomenarem perquè es fotin) ens han robat la sintonia; el Fluzo s'ha quedat orfe de música de capçalera i, amb aquet panorama, d'entrada les coses estava clar que anirien malament durant la resta de programa. Doncs no, ens ho hem tornat a passar de conya sobre-saturant-nos/vos de recomanacions superespecials, superimperdibles i superimprescindibles (auto-sic) com les que proposa Steven Spielberg des de la seva darrera i pastissosa (txúpate esa, pompeufabra!) pel·lícula, Wolfman&Pérez des de la revisitació dels seus Nuevos Titanes o William Kennedy amb el trist Tallo de hierro. Xixa.


CATODOCISME: The River (ABC)
Oren peli, cervell (?) de la primera Paranormal Activity ha cregut sensat allargar els tentacles de l'anomenat found footage (imatges hipotèticament reals, trobades per accident) fins l'àmbit televisiu i acaba de parir, amb l'ajuda de la llevadora Jaume Collet-Serra, aquesta sèrie terrorífica que, de moment no acaba d'arrencar. Tenim sis capítols més per pensar-hi. De moment som bona gent, així que li concedim un segon round.
El Dr. Emmet Cole (Bruce Greenwood), famoso divulgador y presentador de documentales, desaparece en plena selva amazónica. Convencidos de que sigue vivo, su familia y sus amigos emprenden su búsqueda y lo localizan seis meses después. Pero, para contar con los fondos necesarios para financiar la expedición, tuvieron que aceptar que la búsqueda se grabara en forma de documental.+info

Awkward. (MTV)
Sèries per adolescents? Si estan ben fetes, sí. Y Awkward. està ben feta. Divertida, fresca, irònica, la sèrie de la MTV és una mostra de que hi ha vida intel·ligent a les sèries d'instituts sense necessitat de tirar d'àcid sulfúric i excessiva mala baba. Que tampoc ens desagrada, òju. De moment és una temporada de dotze episodis que es veu en un suspir i que obre boca per a una següent tanda que ha d'arribar en els propers mesos. Molt guai. I l'Ashley Rickards, pura simpatia freshy, ens fa badar boca com a lelus.
La serie gira en torno a la marginada social Jenna Hamilton (Ashley Rickards), una joven de 16 año que, después de un accidente tonto que los rumores malinterpretan como un intento de suicidio, empieza a ser observada por todos los estudiantes de su instituto. Ante esta situación, y ayudada por su desgracia, se hace popular entre sus compañeros. Ahora tiene que lidiar con su nuevo, y poco divertido, estigma, mientras hace frente al drama diario que significa ser adolescente.+info

VINYETES: MARV WOLFMAN I GEORGE PÉREZ - Nuevos Titanes: Juegos
Els autors de Crisis en tierras infinitas i un dels equips artístics més interessants del còmic superheroic dels 80 tornen amb una nova aventura dels personatges que els van regalar la fama i el prestigi. Aquests Nuevos Titanes (Nightwing, Raven, Starfire, Cyborg & co.) que van omplir de diversió desacomplexada i emoció juvenil les pàgines de DC de fa gairebé trenta anys. Ara, tornen per a reviure una darrera aventura que té el regust clàssic d'aquelles èpoques. Si sou neòfits penseu-vos-ho; si us agraden els pijames pot ser una bona opció. Si vàreu creixer amb els Teen Titans, Juegos és obligatori.
Más de 20 años han hecho falta para poder ver terminada esta obra, firmada por dos leyendas vivas del cómic americano: Marv Wolfman y George Pérez. Y para un gran evento, un gran formato, que emula el que tiene la edición original: Juegos se publica con un formato y un tamaño a su altura, para apreciar mejor el minucioso trabajo de Pérez.+info

GEOFF JOHNS - Flash i Flashpoint
L'actual rei Midas de DC ens està començant a acostumar als bons còmics comercials, demostrant que tot això no està de males amb els guions intel·ligents, originals i addictius. Però no només això; Johns està demostrant també que es poden fer macro-sagues amb qualitat i perdent una mica de vista la sensació de estar davant de l'enèssim exprem-butxaques. I ja és costum això que fa d'agafar un personatge (també va apropiar-se de Green Lantern i tan contents de nosaltres) i cuidar-lo de manera especial.
La seva nova etapa davant de Flash i l'esdeveniment Flashpoint ho demostren de sobres. Bon còmic de supers. Amb qualitat i punteria comercial.
Las naciones de Themyscira y Atlantis, con Wonder Woman y Aquaman a la cabeza, se han declarado una guerra que ha arrasado Europa. Y los superhéroes parecen incapaces de poner fin a tan lamentable situación. Pero hay un hombre llamado Flash que recuerda que, una vez, existió un mundo mejor... que tal vez no vuelva jamás.
Así comienza Flashpoint, una saga épica repleta de tragedias, conspiraciones, engaños y acción a raudales.
+info

GRAN PANTALLA: BÉLA TARR - The Turin Horse
El primer "cavall" de la cartellera d'aquesta setmana és el protagonista d'una anècdota relacionada amb el filòsof Friedrich Nietszche i que dóna peu a una història a les portes de la fi del món. La dels dos cuidadors del cavall, pare i filla, en una petita granja aïllada a Turín que és a punt de presenciar l'apocalipsi. Es tracta del comiat cinematogràfic (es jubila) de l'hongarès Béla Tarr i alhora d'una pel·lícula tremendament àrida i que demanda d'una voluntat i capacitat d'aguante estoica per part de l'espectador. Però que a canvi recompensa qui tingui la paciència amb una atmosfera fosca i reflexiva i un impacte emocional incalculable.
Libremente inspirada en un episodio que marca el fin de la carrera del filósofo Friedrich Nietzsche. El 3 de enero de 1889, en la plaza Alberto de Turín, Nietzsche se lanzó llorando al cuello de un caballo agotado y maltratado por su cochero y, después, se desmayó. Desde entonces, dejó de escribir y se hundió en la locura y el mutismo. En una atmósfera preapocalíptica, se nos muestra la vida del cochero, su hija y el caballo.+info

VALÉRIE DONZELLI - Declaración de guerra
La guerra contra la malaltia no té per què ser una tragèdia insobrevivible. És el que creu la Valérie Donzelli, la directora i protagonista de Declaración de guerra que va haver de patir el calvari del càncer del seu fill acompanyada de la seva parella, també guionista i coprotagonista de la pel·lícula. Així que Declaración de guerra és un drama sense necessitat de resultar excessivament tremendista i alhora és una mena de comèdia romàntica sensible de caire molt autoral i una forta influència de la nouvelle vague. Truffaut i Demy, convidats per Donzelli a un picnic amb entrepans de pernil i formatge de cabra. Molt xula.
Una pareja, Roméo y Juliette. Un niño, Adam. Un combate, la enfermedad. Y, sobre todo, una gran historia de amor, la suya... +info

STEVEN SPIELBERG - War Horse
Un altre cavall, aquest molt diferent que l'altre, és el protagonista del darrer Spielberg, una pel·lícula que segueix l'animal per tots els avatars de la Primera Guerra Mundial i que és testimoni de com canvia de mans i de bàndol fins arribar-se a retrobar amb el seu propietari original. Tova, lacrimògena, ensucrada, War Horse és un espectacle audiovisual de primera categoria. Spielberg del de tota la vida. Perquè si se'ns demagogia, que se'ns demagogïi bé, coi.
Adaptación de una novela infantil, también llevada al teatro, que muestra la entrañable amistad entre un chico y un caballo, a los que separó la I Guerra Mundial (1914-1918), pero cuyos caminos se volvieron a cruzar durante la contienda. +info

LLETRAFERIDES: WILLIAM KENNEDY - Tallo de hierro
La lletraferida d'aquesta setmana és profunda i sagna durant força, força temps. Parlem del Tallo de hierro, que va regalar a William Kennedy el Pulitzer l'any 83 i que edita per primera vegada a Espanya Libros del Asteroide. És la història d'un perdedor incurable que torna a la seva Albany natal després d'haver-se autodesterrat, considerant-se culpable per la mort del seu fill vint anys enrere. Kennedy traça tota una història vital i cartografia una societat, la dels baixos fons nordamericans de la Gran Depressió, a través d'una fotografia poblada d'alcohòlics, indigents i desclassats. Dura, molt humana i terriblement trista. Magna.
En 1938, en plena Gran Depresión, Francis Phelan, exjugador profesional de béisbol, sepulturero a tiempo parcial y vagabundo a dedicación completa vuelve a su ciudad natal, Albany, de la que se había marchado veintidós años antes tras un desgraciado accidente. Le acompaña Helen, una vagabunda alcohólica con la que comparte su vida desde hace años. A su regreso, los recuerdos y los fantasmas de un pasado violento lo asedian en cada esquina. ¿Será capaz de hacerles frente o terminará huyendo de nuevo?
El reencuentro con su familia, con los paisajes y personas que le vieron crecer, y el contraste de todo ello con sus veinte años de existencia marginal y atormentada, hará que Francis sienta por primera vez en su vida que la redención es posible.
Publicada en 1983 y ganadora del Premio Pulitzer de Ficción y del Premio del National Book Critics Circle, Tallo de hierro es una de las novelas más destacadas de William Kennedy, autor de un magistral ciclo novelístico ambientado en la ciudad de Albany
.+info

MANTA RAY – Secrets
JOHNNY CASH – Delia’s Gone
JOHN HIATT – Carry You Back Home
KURT VILE – Society Is My Friend
JOHN WILLIAMS – War Horse
GANG GANG DANCE – Glass Jar
GUILLAMINO – Half-a-Romeo
GRINDERMAN – Worm Tamer
L'HEREU ESCAMPA – Consol, condol
MARGARITA – Fuego, camina
THE ROLLING STONES – Wild Horses
PETE YORN – Strange Condition
LAMB – Heaven
THE ROOTS – How I Got Over
MOTT THE PEOPLE – The Wrong Side of the River
VAN MORRISON – Moondance
SCHOOLBOY Q feat. A$AP Rocky – Hands on the Wheel (Habits & Contradictions)

No hay comentarios:

Publicar un comentario