sábado, 12 de noviembre de 2011

El Condensador de Fluzo 1x08 - Depict

Una setmana més, hem aconseguit amordaçar el vigilant de Ràdio Desvern i entrar d'amagats a l'estudi. La jugada ha sortit una mica estranya, l'efecte 11.11.11 s'ha cobrat com a víctima la connexió a internet, el xat i, per tant, l'autovia que surt de les nostres cordes vocals i arriba a les vostres oïdes internes. Però hem sobreviscut. Us ho hem empaquetat tot en un moníssim podcast que ja vau poder sentir aquí, i ara, per a curiosos i indagadors, us regalem un post trufat dels continguts que van aparèixer durant aquella hora. Bon profit!


GRAN PANTALLA - EXPO: CCCB correspondències: Totes les cartes
Des d'ara mateix i fins al 19 de febrer de 2012 podeu trobar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona una impactant exposició que fa testimoniatge de les relacions videoepistolars mantingudes les següents parelles de cineastes: José Luis Guerin (BCN) – Jonas Mekas (NY) / Isaki Lacuesta (Girona) – Naomi Kawase (Nara, Japó) / Albert Serra (Banyloes) – Lisandro Alonso (Buenos Aires) / Víctor Erice (Madrid) – Abbas Kiarostami (Teheran) / Jaime Rosales (Madrid) – Wang Bing (Shaanxi, Xina), Fernando Eimbcke (Ciutat de Mèxic) – So Yong Kim (Pusan/NY).
Per 5€  podreu accedir a una sèrie de videoinstal·lacions i, si no us ho acabeu, tornar-hi quan vulgueu: l'entrada és doble. Us ho expliquen tot aquí.
Per cert, Intermedio n'ha editat un pack en DVD.
Per a sibarites.

GRAN PANTALLA - FESTIVAL: L'ALTERNATIVA
18a edició d'aquest festival de cine independent molt independent gràcies al qual podrem descobrir futurs talents i rareses fílmiques d'arreu, projectades al CCCB (seu de l'esdeveniment) o a altres sales com ara els cinemes Maldà o l'Institut Francès. Teniu entrades a les mateixes taquilles per un preu que oscil·la entre els 2 i els 5 euros o bé podeu adquirir un pack especial per a 5 pel·lícules més un catàl·leg del festival a un preu especial de 20 euros. Hi podrem trobar una secció oficial amb llargs de ficció, de no ficció i documentals, més altres seccions paral·leles igual, o més, interessants. I activitats com ara taules rodones.
Més info a www.alternativa.cccb.org

VINYETES: SANTIAGO VALENZUELA - Plaza elíptica (Las aventuras del Capitán Torrezno #7)
Coincidint amb l'entrega a Santiago Valenzuela del premi nacional del còmic 2011, ens fem ressò de l'aparició del setè volum, després de cinc anys d'espera, de les aventures de Capitán Torrezno, heroi canyí embolicat en una epopeia bèl·lica amb magnitud de saga tolkiana. Construint història del còmic espanyol. Edita, com de costum, De Ponent. Més info.
Perdido entre Tenientes Coroneles de opereta y Príncipes de la Iglesia de temperamento esquinado y palatino, desconocedor de la alta política como de la baja y con pocas mañas diplomáticas, fiándolo todo a un dudoso carisma guerrero y en resumidas cuentas a la pura potra, a la chiripa y el acaso, a un alcohólico albur, a un achispado simbiotizarse o idiotizarse con las circunstancias, la buena estrella del Capitán Torrezno corre el riesgo de eclipsarse y convertirse en una breve nota al margen de una Historia que nadie quiere escuchar, ni remotamente Universal. Y sin embargo la Hora es grave. Los ánimos están caldeados, la idea del Imperio ataca los espíritus o más bien contraataca tras siglos o décadas o meses tal vez de resignada decadencia, los Cuerdos se disponen a embarcarse en la Nave de los Locos y dar inicio a la Cruzada de los Niños, y por los cuatro muros y las cuatro esquinas del mundo, cruzando baldios de polvo y mares fangosos, remontando barracas y ciudades de cartón piedra, azotando las mies que nunca es mucha, sólo resuena este grito:¡Dios lo quiere!

MÚSICA - DISC: TOM WAITS - Bad As Me
Dissetè àlbum d'estudi del mestre Waits, on deixa una mica de banda el radicalisme de les seves darreres referències i torna a fer allò amb què ens va robar l'ànima per sempre: rock porc i balades alcohòliques de cabaret estrany. Compta amb l'ajuda de l'habitual Marc Ribot, i també de Keith Richards. Web oficial.

MÚSICA - FESTIVAL: EUSKAL HERRIA SONA

El 14è festival de música basca de Barcelona ens ha portat aquest any a gent tan interessant com Atom Rhumba + Willis Drummond, Mikel Markez, Vendetta o Joseba Irazoki. O, encara els podeu veure, Oreka TX + Kukai + Amaren Alabak (dijous 17 de novembre), Peachy Joe (dissabte 19), Ratafia (divendres 25) o Kepa Junkera (15 de desembre). Se celebra per diferents sales de la ciutat com ara Razzmatazz, l'Heliogàbal, el CAT, el Convent de Sant Agustí, Apolo 2, o el centre cultural Euskal Etxea. Són 5 euros amb consumició inclosa i us podeu acabar d'informar amb calma -però no tanta, que se us passa- a www.ehsona.com

CATODICISME: COMMUNITY
Cada dijous, l'NBC ens regala, per la cara vint minutets de la millor comèdia en obert del moment. Un descatxarre de personatges memorables i metarreferencialitat a ple rendiment, una màquina de picades d'ull perfectament afinada i engreixada. Una col·lecció de capítols que passaran si no a la història del gènere a la televisió, sí a formar part del costat més emotiu de tots aquells que ens tira el riure en pantalla petita i que hem vist més de deu o dotze pel·lícules en tota la nostra vida.

Creada per Dan Harmon i protagonitzada per Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown i el gran (en tots els sentits) Chevy Chase. I amb la col·laboració d'un Ken Jeong en estat de gràcia. Imperdible, imprescindible i altres imps. Lo más plus. Més coses.

THE HOUR
Ben Whishaw, Romola Garai i Dominic West, trio imbatuble, protagonitzen aquesta sèrie creada per Abi Morgan i que ja ha estat comparada amb megaproduccions com  ara Mad Men. No té gaire a veure, excepte, potser, en el fet que ambdues estan ambientades, més o menys en la mateixa època. No obstant, mentre els dilemes existencials de Don Draper es despleguen a foc lent en l'entorn d'una agència publicitària a la Madison Avenue dels primers 60, The Hour ens transporta a un Regne Unit circa 1956 que, en plena crisi dels missils veu el naixement d'un nou programa televisiu d'Informació, aquest "The Hour" que presenta un carismàtic trepa. Intrigues polítiques i espionatge diplomàtic per a una impecable producció de la BBC. Imdb diu.

LLETRAFERIDES: PATRICK ROTHFUSS - El temor de un hombre sabio
Patrick Rothfuss publica la continuació de la seva celebrada El nombre del viento. Arribem a la segona part de la trilogia de Kvothe i sembla que les coses se li compliquen. El pas de la infància a l'adolescència comporta més perills, més responsabilitats i merders més grans. 1200 pàgines continuistes que engrandeixen la saga i preparen el camí per a una conclusió de la saga que ja ens ensumem que es farà esperar. Esbrina'n més coses.
«Todo hombre sabio teme tres cosas: la tormenta en el mar, la noche sin luna y la ira de un hombre amable.» El segundo día de la historia de Kvothe. La esperada continuación de El nombre del viento, de Patrick Rothfuss.
Amanece en la posada Roca de Guía. Es el segundo día, y un hombre se dispone a proseguir el relato de su vida. Su verdadera historia, la que únicamente él conoce, alejada de la leyenda que le han forjado los rumores, las conjeturas y los cuentos de taberna que han acabado convirtiéndole en un personaje mítico: Kvothe... músico, mendigo, ladrón, estudiante, mago, héroe y asesino.
El nombre del viento, el primer día de la historia de Kvothe, se ha convertido en un fenómeno apoyado por lectores, libreros y crítica, que recomiendan esta excepcional novela. Ahora la historia sigue en El temor de un hombre sabio, y a aquellos que ansiaban leer esta continuación sólo podemos decirles que la espera ha valido la pena.

PLAYLIST: LA MÚSICA DE EL CONDENSADOR DE FLUZO 1x08

REAL ESTATE – Easy
MICAH P. HINSON – The Letter at Twin Wrecks
ASTRUD – Hay un hombre en España
SR. CHINARRO – San Borondón
JOSELE SANTIAGO – Fractales
TOM WAITS – Chicago
TOM WAITS – Pay Me
TOM WAITS – Satisfied
Community Intro
BRUCE HORNSBY – The Way It Is
FRANZ FERDINAND – Take Me Out
TOM WAITS – Way Down in the Hole
TUNE-YARDS – My Country
ST. VINCENT – Northern Lights
CRYSTAL CASTLES – Suffocation
HOWARD SHORE – The Shire
DAVID BOWIE – Ziggy Stardust
ARCADE FIRE – Wake Up
ANARI – Zure ertza
ELVIS PRESLEY – Mystery Train

2 comentarios:

  1. Ui, què guai, tot desglossadet... thanks

    ResponderEliminar
  2. Yeah! Bueno, ja saps, és la idea...
    Ara aviam si arribem a tot i ho podem fer puntualment

    ;)
    (però un ;) amb un altre ;) després)

    ResponderEliminar